Grillad honungs- och sojamarinerad lax

 
4 port (14,7% kolhydrater)
 
4 portionsbitar färsk lax
1 ½ dl soja
1 ½ dl honung
1 dl vatten
1 msk sesamolja
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk koncentrerad kalvfond
1 finriven vitlöksklyfta
1 finhackad röd spansk chilipeppar
ev. 1 msk maizenaredning
 
Koka upp soja, honung, vatten, olja, ingefära, kalvfond, vitlöksklyfta och chilipeppar i en kastrull.
Låt marinaden svalna.
Lägg laxen i en bytta eller djup tallrik och häll marinad över den så att den är helt täckt.
Resten av marinaden kan man, om man vill, reda av med lite maizena för att använda som glaze till laxen vid grillning.
Grilla laxen tills den har en innertemperatur på ca 56 grader (eller tills det känns lagom).
Pensla eventuellt med marinadredningen i slutet av grilltiden.
 
Servera med färsk potatis och en smarrig sallad.