Kyckling i whiskeysås med ugnsrostade rotfrukter

4 port.
4 kycklingfiléer
3 dl grädde
½ dl whiskey
4 soltorkade tomater

4 stora potatisar av fast form
2 stora morötter
1 röd lök
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingfiléerna och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form och salta och peppra.
Koka upp grädden och whiskeyn.
Finhacka de soltorkade tomaterna och häll ner i såsen.
Låt såsen småputtra i någon minut innan den hälls över kycklingen.
Ställ in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter tills den är helt genomstekt.

Skala potatisen, morötterna och löken.
Skär i klyftor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Häll på olivolja, salt och peppar.
Blanda runt och ställ in plåten i ugnen i ca 20 minuter, tills rotfrukterna blivit mjuka.

Servera kycklingen med rotfrukterna och en god sallad.