Helstekt plommonspäckad fläskkarré med skysås

4 port.
600 g hel fläskkarré
3 plommon
smör att steka i
salt & peppar

3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk rövinbärsgelé
1 tsk soja
1 msk koncentrerad kalvfond

Sätt ugnen på 90 grader.
Putsa köttet från senor och gör hål i det lite här och var.
Skär plommonen i bitar och stick ner i hålen. (alt. gör ett stort hål i mitten av karrén och tryck i alla plommon där)
Salta och peppra köttet ordentligt och bryn runtom i en stekpanna med smör på hög temperatur.
Slå in köttet i folie och lägg i en ugnsfast form.
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in det i ugnen.
Ta ut köttet när termometern visar 80 grader.
Häll av stekspadet från köttet i stekpannan och slå in köttet i foliet igen och låt det vila i ca 15 minuter innan det skärs upp.
Koka upp spadet och tillsätt grädde, creme fraiche, gelé, soja och fond.
Låt småkoka i ett par minuter.
Red eventeullt av med lite maizena.

Skär köttet i tunna skivor och servera med skysåsen potatismos, gelé och en sallad.