Choklad, Godis, Jul florsocker, grädde, kokos, kokosflingor, ljus sirap, mjölkchoklad, salt, sirap, smör, vispgrädde

Bountybollar

 
 
ca 30 st
 

50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)
 
200 g mjölkchoklad
 
Blanda allt utom kokos i en kastrull och låt koka till en kola i ca 5 minuter.
Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något.
Rulla smeten till kulor och lägg på en skärbräda i frysen i ca 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Täck skärbrädan med plastfolie och lägg de chokladdoppade kulorna på den, så är de lätta att lossa när de stelnat.
Ställ kulorna i kylen tills chokladen stelnat.
Förvara kulorna i en lufttät burk i kylen till det är dags för servering.