Asiatiskt, Fläskkött, Grytor, Ris & Spannmål buljong, citrongräs, fläsk, fläskfilé, gurkmeja, kambodja, kokos, kokosmjölk, köttbuljong, lime, limeblad, peppar, salt, temamiddag, vatten, vitlök

Pork Amok- Kambodjansk gryta med fläskfilé

 

4 port

 

500 g rensad och putsad fläskfilé

2 Citrongräs

2 vitlöksklyftor

en liten näve torkade limeblad

1 tsk gurkmeja

salt och peppar

1 köttbuljongtärning

3 dl vatten

1 burk kokosmjölk (400 ml)

 

Finhacka citrongräs och vitlök och fräs i lite olja i en het panna tillsammans med limeblad och gurkmeja.

Häll på vatten, kokosmjölk och smula ner en buljongtärning.

Låt koka upp och vrid sedan ner värmen till medel.

Skär fläskfilén i mindre bitar och låt koka med i grytan tills de är genomkokta.

Smaka av med lite salt och peppar.

 

Servera med jasminris och en asiatisk sötstark gurksallad.