LCHF, Nötkött, Ost, Soppor & Såser chili, chilipulver, färskost, grädde, gul lök, kalvfond, köttfärs, lök, nötfärs, peppar, philadelphia, salt, smör, svartpeppar, vispgrädde, vitlök, ägg, örter

Ostfyllda färsbiffar med vitlök & örter

 
4 port
 
500 g köttfärs
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
100 g färskost med smak av vitlök & örter
salt och peppar
smör att steka i
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
½ tsk chilipulver
 
Finhacka löken och knäck ner två ägg i en bunke.
Blanda (eller mixa med en stavmixzer för att undvika stora lökbitar) ägget och löken väl.
Blanda ner köttfärsen.
Forma till bollar och platta till något.
Lägg en klick färskost på varje platta och nyp ihop och forma till bollar med osten i.
Platta till dem något innan de steks i lite smör i en stekpanna.
Lägg biffarna åt sidan och häll ner grädde, kalvfond och chilipulver i stekpannan utan att diska den emellan.
Låt koka upp och puttra några minuter.
Sila såsen över biffarna.
 
Servera med en god sallad (eller ris).