Fläskkött, Gratänger & Matpajer, Korv & Skinka, LCHF bacon, blomkål, chorizo, grädde, gul lök, korv, lök, ost, vitlök

Korv- och baconlåda med blomkål

 
4 port
 
6 chorizokorvar med hög kötthalt (minst 80 %)
2 paket bacon (280 g)
1 gul lök
250 g blomkål
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär korvarna i slantar och fräs i smör eller olja i en stekpanna och lägg sedan korven åt sidan.
Klipp baconen i små bitar och fräs dem i samma stekpanna och lägg sedan tillsammans med korven.
Finhacka löken, fräs mjuk i pannan och blanda sedan väl med korven och baconen.
Skär blomkålen i mindre bitar och koka den i grädden tills den mjuknat lite.
Mixa ihop blomkålen till en puré med en stavmixer och blanda sedan ner korv, bacon och lökblandningen i den.
Pressa ner vitlöken och blanda runt ordentligt och lägg upp hela alltet i en ugnsfast form.
Strö ost över och gratinera i ugnen tills osten smält och fått fin färg (ca 10 min).
 
Servera med en god sallad!