Asiatiskt, Kyckling & Fågel, LCHF, Soppor & Såser basilika, broccoli, chili, chilipulver, kokos, kokosmjölk, kyckling, kycklingfilé, kycklingfond, lime, limeblad, limejuice, olja, peppar, rödlök, salt, smör, socker, svartpeppar, thaibasilika, vatten

Kambodjansk kycklingsoppa med kokos och lime

 
4 port (3,6% kolhydrater)
 
500 g kycklingfilé
2 rödlökar
100 g broccolibuketter
1 kruka thaibasilika
2 msk chilipulver
1 liten näve torkade limeblad
juicen av 2 limefrukter
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 nypor socker
salt och peppar
olja att steka i
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
 
Putsa och strimla kycklingen i små små strimlor.
Skala och skär rödlöken i klyftor.
Stek kycklingen i oljan i en panna och tillsätt chilipulvret.
Tillsätt löken i pannan och stek tills den mjuknat.
Lägg i limebladen hela tillsammans med broccolibuketterna.
Pressa i limesaften och låt alltsammans puttra i ett par minuter.
Häll över allting i en gryta och häll på kokosmjölk, socker, vatten och kycklingfond.
Låt koka ihop i någon minut och smaka av med salt och peppar.
Ta upp lime-bladen innan servering.
Släng på lite thaibasilika innan servering.