Torskfilé Bourgignon med mandelpotatispuré

Detta behöver du till ca 4 portioner:
500 g färsk, benfri torskfilé

500 g mandelpotatis
4 scharlottenlökar
2 dl grädde
½ dl mjölk
2 msk smör
salt och peppar

4 dl rött vin
5 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk balsamvinäger
1 msk råsocker
4 kvistar timjan
100 g sidfläsk
100 g bacon
12 små, hela champinjoner
1 dl finhackad persilja
10 st steklökar

Gör så här:
Häll rött vin, vatten, kalvfond, balsamico, socker och timjan i en kastrull och rör om.
Koka upp och koka tills vätskan reducerats till hälften.
Skala potatisen och dela den i mindre delar.

Koka potatisen i saltat vatten tills den blivit mjuk.
Finhacka scharlottenlöken i stek den hastigt utan att den får färg.
Tillsätt löken till potatisen, som du hällt av vattnet från, och mixa ihop med grädden, mjölken och smöret.
Smaka av potatispurén med salt och peppar.

Skär sidfläsket i små tärningar och baconen i bitar och stek tills det är knaprigt.
Lägg åt sidan.
Skala steklöken och fräs i stekpannan tillsammans med champijonerna utan att de får färg.
Lägg fläsket, baconen, steklöken, champinjonerna och persiljan i rödvinsreduktionen och rör om.
Låt sjuda i någon minut.

Salta fisken ordentligt och stek lätt så att den blir genomstekt, men inte torr.

Servera fisken tillsammans med mandelpotatispurén och bourgignonsåsen.