Gratinerade svampmackor

Detta behöver du till 4 personer:
4 skivor ljust bröd (typ formfranska)
1 tomat
½ dl strimlad purjolök
2 pressade vitlösklyftor
ev. 2 dl smörstekt svamp (t.ex. kantareller eller champinjoner)
1 påse blå band champijonsås (pulver)
2 dl mjölk
1 dl vatten
25 g smör
1 dl riven ost

Gör så här:
Bred lite smör på varje brödskiva och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Skiva tomaten och lägg en skiva på varje brödskiva och strö purjolök och vitlök över.
Lägg eventuellt på lite smörstekt svamp på varje macka.
Smält 25 g smör i en kastrull och vispa ner såspulvret.
Tillsätt mjölk och vatten och låt koka upp under omrörning.
Låt såsen sjuda i ca 2 minuter.
Fördela såsen på mackorna och toppa med ost.
Gratinera mackorna i ugnen på 250 grader i ca 8 minuter tills osten smält och fått en fin färg.

Bon apetit!