Key Lime Pie

Detta behöver du till 10-12 bitar
250 g digistivekex
150 g smält smör
en nypa salt

4 äggulor
saften och skalet av 2 limefrukter
½ dl apelsinjuice
1 burk (ca 400 g) kondenserad mjölk

4 äggvitor
2 msk strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa digistivekexen och blanda med smöret och saltet.
Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Sänk värmen på ugnen till 125 grader.

Blanda äggulor, saft och finrivet skal av två limefrukter, apelsinjuice och kondenserad mjölk.
Häll blandningen över kakbottnen och grädde i ugnen tills smeten blivit fast, ca 20 minuter.
Höj värmen på ugnen till 175 grader.

Vispa äggvitan helt fast.
Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att äggvitan trillar ur den.
Tillsätt socker och vispa tills smeten är blank och jämn.
Bred eller klicka marängsmeten på kakan och grädda i ugnen tills marängen fått fin färg.

Ta ut och låt svalna. Servera som den är eller med färsk frukt.