Inga-Lisas sporrkakor

Detta behöver du till ca XX st
3 ägg
3 kkp (4½ dl) strösocker
1 hg (100 g) flott (kokosfett)
3 hg (300 g) smör
3 kkp (4½ dl) mjölk
1 tsk jästmjöl (bakpulver)
1 tsk hjorthornssalt
mjöl till degen är kavlingsbar (ca 12 dl)
1 ägg till pensling
pärlsocker till dekoration

Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker.
Smält smör, kokosfett i mjölken och blanda ner i äggröran.
Tillsätt bakpulver, hjorthornssalt och mjölet, lite i taget.
Blanda allt till en deg som går att kavla ut.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i 4 delar och kavla varje del till en lång platta, ca 20 cm bred.
Ta en pizzaskärare eller bakkniv och skär plattan på bredden i 4 cm breda remsor.
Skär ett snitt rakt över på längden, så att remsorna delas till två kvadrater.
Skär med en sporre, två små snitt genom nästan hela kakorna på bredden och vik upp den lite så att den blir som en glad mun, typ.
Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Vispa upp ägget och pensla kakorna med det.
Strö rikligt med pärlsocker över varje kaka och grädde i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna på ett galler.