Gisebos Äppelmos

Detta behöver du till ca 1 liter färdigt mos:
200 g skalade och urkärnade äpplen, ca 12 st (gärna från Gisebo förstås :P )
6 dl vatten
5 dl strösocker
1 krm askorbinsyra
ev. 1 tsk vaniljpulver eller ½ tsk kanel, som smaksättning

Gör så här:
Dela de skalade och urkärnade äpplena i fyra delar.
Lägg i en kastrull och häll på vattnet.
Låt koka i ca 10 minuter tills äpplena blivit mjuka.
Häll av vattnet och blanda ner socker och eventuellt smaksättning.
Blanda med en elvisp, mixerstav eller potatisstomp tills moset är hyfsat slätt.
Värm på igen så att sockret smälter, rör om hela tiden.
Ta upp ett par matskedar mos och blanda ner askorbinsyran i det.
Häll sedan tillbaka det i resten av moset och blanda ordentligt.

Servera till t.ex. havregrynsgröt eller... ät som det är bara :)