Risotto med grillad kyckling och svamp

Detta behöver du till ca 4 portioner:
1 gul lök
3/4 msk curry
4 dl arborioris
1,2 liter kycklingbuljong
3 dl torrt vitt vin
400 g kycklingfilé
250 g svamp
1 kruka persilja
2 msk grillolja med honung
2 dl riven parmesanost
olivolja

Gör så här:

Skala och finhacka löken.
Fräs lök och curry i olja i en kastrull.
Tillsätt riset och fräs det glansigt i en minut.
Späd med buljongen och vinet i omgångar, rör om då och då.
Det tar ca 20 minuter för risotton att bli klar.
Strimla kycklingen.
Ansa och skär svampen i mindre bitar och hacka persiljan.
Bryn kycklingen i grilloljan i fem minuter och lägg den åt sidan.
Stek svampen i ca tre minuter.
Ta risotton från värmen och tillsätt osten.
Servera risotton toppad med kyckling och svamp. Strö över persiljan.