Fiesta lime chicken

Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 ½ dl Vatten
½ dl Teriyakisås
1 dl limejuice
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk tequila
1 tsk liquid smoke
½ tsk salt
1/4 tsk mald ingefära
500 g kycklingfilé

Sås
½ dl majonäs
½ dl gräddfil
2 msk stark salsa
1 msk mjölk
½ krm cayennepeppar
1/4 tsk finhackad persilja
1/4 tsk tabasco
1 krm dillfrön
1 krm mald kummin
2 dl riven ost
1 dl krossade nachos (naturella)

Gör så här:
Vispa ihop vatten, teriyaki, limejuice, vitlök, tequila, liquid smoke, salt och ingefära.
Täck kycklingfiléerna med såsen och låt marinera i kylen i minst två timmar.

Vispa ihop majonäs, gräddfil, salsa, mjölk, cayenne, persilja, tabasco, dillfrön och kummin.
Täck över med plast och låt stå i kylen tills det är dags att servera.

Täck en långpanna med folie och ställ ett galler i.
Lägg kycklingen på gallret och släng marinaden som är kvar i bunken.
Grilla kycklingen i ugnen (200 grader) tills den är genomstekt.
Pensla på den kalla såsen och strö över osten.
Ställ in i ugnen igen och låt stå tills osten har smält över kycklingen.

Servera kycklingen med krossade nachos och potatismos.