Baby back ribs- Applebee´s style

Detta behöver du till ca 4 portioner:
2 kg revbensspjäll av fläsk
2 ½ dl ketchup
½ dl äppelcidervinäger
3 msk farinsocker
3 msk Worcestershiresås
1 tsk liquid smoke (rökarom, brukar finnas typ på ICA)
½ tsk salt

Gör så här:
Lägg revbensspjällen i en stor gryta (dela dem om det behövs) och fyll på med vatten så att det täcker köttet helt.
Koka upp vattnet och sänk värmen, täck med ett lock och låt sjuda (småkoka) i ca 1 timme eller tills köttet blivit så mört att det nästan lossnar bara man petar på det.

Medans köttet kokar, blanda övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills såsen tjocknat.
Rör om ofta så att det inte bränner fast!

Sätt ugnen på 250 grader.
Täck en långpanna med folie och ställ ner ett galler i den (bäst blir det om man har en broiler pan, men vilken svensk har det i köksskåpet?).
Lägg revbensspjällen med köttet neråt på gallret och pensla på hälften av såsen.
Ställ in i ugnen, högt upp, i ett par minuter tills köttet har en fin yta och såsen har karameliserats lite.
Ta ut och vänd på köttet och pensla den andra sidan och ställ in i ugnen i ett par minuter till.

Färdigt! Servera med Coleslaw och pommes frites!