American Pancakes



Detta behöver du till ca 4 portioner:

3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 ägg
3 dl mjölk
2 msk smält smör
½ dl socker

Gör så här:
Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke och rör om ordentligt.
Vispa upp ett ägg i en annan bunke och blanda ner mjölken.
Tillsätt mjölblandningen till äggmjölken, lite i taget.
Vispa ordentligt så att det inte blir några klumpar.
Tillsätt smöret och sockret och rör om.
Smeten blir mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet.
Grädda pannkakorna i smör i en stekpanna på medelhög värme.
När ytan blir matt och börjar bubbla sig är det dags att vända på pannkakan så att den får färg på andra sidan också.

Servera med florsocker, lönnsirap och gärna färsk frukt!