Saltbakad rostbiff

Detta behöver du till ca 4-6 portioner:
1 kg rostbiff (hel bit)
2 äggvitor
500 g grovsalt
2-3 vitlöksklyftor
smör att steka i

Gör såhär:
Bryn hela rostbiffen runtom i en het stekpanna så att den får färg.
Skär små snitt i biffen och tryck ner vitlöskklyftorna i dem.
Vispa äggvitorna lätt och blanda ner allt salt så att det blir till en tjock smet.
Täck hela biffen med saltet och lägg i en ugnsfast form som är precis tillräckligt stor så att den får plats.
Ställ in formen med biffen i ugnen på ca 80 grader och låt den stå i ca tre timmar.
Använd gärna en stektermometer för att se till att den har rätt temperatur i mitten.
Rare: 55-60 grader.
Medium: 60-65 grader.
Well done: 65-70 grader.

Ta ut den ur ugnen när den uppnått önskad temperatur och täck med folie i ca 15 minuter.
Ta bort saltet från köttet och skär upp o skivor och servera.