Apelsinmoussetårta med chokladbotten

Detta behöver du till en tårta (ca 10 bitar)
200 g  mandelmassa 
2 msk  kakao 
2 st  ägg 
50 g  mörk choklad 

4 st  gelatinblad 
2 st  äggulor 
1 dl  strösocker 
125 g  kesella 
1 dl  apelsin, pressad 
2,5 dl  mellangrädde 

2 st  gelatinblad 
2 dl  apelsin, pressad 
5 msk  strösocker 
3 st  apelsiner 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Botten: Riv mandelmassan grovt eller kör den i matberedare.
Blanda ner kakao, ägg och hackad choklad.
Häll smeten i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), gärna med ett bakplåtspapper fastklämt i botten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter.

Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggulor och socker.
Blanda ner kesellan.
Häll apelsinsaften i en liten kastrull.
Ta upp och lägg i de 4 gelatinbladen och värm tills de smälter.
Låt svalna och blanda sedan ner blandningen i äggvispet.
Vispa grädden och vänd ner den i äggvispet.
Fördela moussen över den kalla bottnen.
Ställ i kyl ett par timmar tills den stelnat.

Gelé: Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten 5 min.
Blanda apelsinsaft och socker i en liten kastrull.
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen.
Värm tills de smälter.
Låt svalna.
Skär bort skalet från apelsinerna.
Skiva och halvera dem eventuellt.
Garnera tårtan och skeda över apelsinsaft.
Ställ in i kylen ytterligare någon timme.