Valnötsblondies med lönn- och smörkolasås

Detta behöver du till ca 6 blondies:
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 krm salt
½ dl finhackade valnötter
2 ½ dl brunt farinsocker
50 g smör
1 uppvispat ägg
1 msk vaniljessence
1 dl white chocoloate chips

Lönnsås
2 dl lönnsirap
100 g smör
2 dl brunt farinsocker
½ dl finhckade valnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ner mjölet i en ren och torr bunke.
Blanda ner bakpulvret, bikarbonaten, saltet och valnötterna.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner farinsockret.
Ta kastrullen av värmen och, under ordentlig omrörning, vispa ner ägget och vaniljessencen.
Häll under omrörning ner smörblandningen i mjölblandningen och blanda till sist ner den vita chokladen.
Smeten blir snabbt deg-liknande i konsistensen när den svalnar så det gäller att jobba snabbt nu.
Ta en form (ca 30X20 cm) och smörj den ordentligt.
Häll smeten i formen och ställ in den i ugnen i 20-25 minuter.
Prova med en sticka för att se att den är klar.

Lönnsåsen:
Smält smöret med lönnsirapen.
Tillsätt farinsockret och låt det lösas upp helt.
Rör om så att det inte bränner fast.
Tillsätt valnötterna.

Servera blondiesarna med lönnsåsen och en stor skopa vaniljglass.