Macaroni and cheese

Detta behöver du till 4 portioner:
1 liten gul finhackad lök
4 msk smör
½ dl mjöl
5 dl mjölk
100 g emmentalerost
25 g blåmögelost
50 g amerikansk cheddarost (sån där orangefärgad)
1 tsk salt
en nypa peppar
1 krm senapspulver
4 portioner kokt (al dente) pasta

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta.
Låt löken fräsa i smöret tills den blir näst intill genomskinlig, den ska inte få någon färg.
Strö mjölet över löken och låt fräsa ihop i någon minut.
Tillsätt mjölken och rör om ordentligt så att det inte blir några mjölklumpar
Skär osten i små kuber och tillsätt till mjölken.
Tillsätt även salt, peppar och senapspulver.
Låt småputtra på medelvärme tills såsen har tjocknat.
Tillsätt makaronerna och rör om.
Lägg makaronröran i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med kalkon eller korv.. eller något annat :)