Tacokryddad chilikorvgryta

Supersmarrig korvgryta som jag slängde ihop på nolltid. Ganska lätt att variera också med olika typer av korvar, kött eller kyckling.



Detta behöver du till ca 4 portioner:
8 smala chilikorvar
1 dl hackad purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk tacokrydda
3 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
1 dl gröna ärtor
ev lite salt

Gör såhär:
Skär korven i lagom stora bitar och fräs tillsammans med purjolöken och pressa ner vitlöken.
Bryn korven och löken i ett par minuter så att det får färg.
Häll på tacokryddan, grädden, kalvfond och tomatpurén och låt småputtra i ett par minuter.
Häll i ärtorna och låt dem puttra med i någon minut tills de blivit varma.
Smaka eventuellt av med lite salt.

Servera med potatis och smörstekta primörer.