Kyckling i pestosås med spenat- och fetaröra

Himla god vardagsrätt och galet enkel att göra. Tror till och med att min kära pojkvän skulle klara av att tillaga detta faktiskt, och det säger en hel del! Dessutom är rätten perfekt för oss som kör LCHF!



Till 4 personer behövs:

Kyckling i pestosås:
4 kycklingfiléer
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk pesto
1 dl sugar snap peas eller sockerärter

Rensa kycklingen och skär i lagom stora bitar och bryn dem i lite olja.
Häll på grädde, creme fraiche och pesto och låt puttra i ett par minuter tills kycklingen är färdig.
Ös i sugar snaps och låt dem bli varma och smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar.

Spenat- och fetaröra
1 pkt fryst bladspenat
100 g fetaost
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche

Finhacka vitlöken och fräs den i lite olja.
I med spenaten och låt den tina upp i pannan och rör runt hela tiden så att det inte bränns vid.
Rör ner creme fraiche och låt puttra någon minut.
Tillsätt sist fetaosten och låt den bli lite mjuk och gojsig i röran.
Krydda eventuellt med lite salt.


Egentligen kan man äta den här rätten som den är. Men om man vill kan man såklart servera med en sallad eller ris eller pasta eller ett gott bröd eller... Ja, vad man vill helt enkelt!