Mammas Lasagna Bolognese

Detta behövs till ca 4 portioner:
ca 12 lasagneplattor
köttfärssås
Bechamelsås
50-100 g riven parmesanost eller annan stark ost

Köttfärssås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 hg köttfärs
400 g krossade tomater
1 burk skivade champinjoner
1 köttbuljongtärning
salt, peppar och oregano

Gör såhär:
Fräs löken i lite olja.
Tillsätt köttfärsen och låt det brynas i några minuter under omrörning.
Tillsätt därefter tomaterna, champinjonerna, buljongtärningen och salt och peppar.
Låt koka ca 30 minuter.
Ta av kastrullen, smaksätt med oregano och rör om väl.

Bechamelsås:
50 g smör
3 msk mjöl (50 g)
ca ½ liter mjölk

Gör såhär:
Smält smöret.
Rör i mjölet och tillsätt därefter mjölken försiktigt och låt koka ca fem minuter.
Smaksätt ev med riven muskot och parmesanost.

Gör lasagnen såhär:
Smörj en eldfast form (ca 30x22 cm).
Fyll med: Ett lager okokta lasagneplattor, bechamelsås och köttfärssås.
Upprepa fyra gånger.
Översta lagret täcks rikligt med bechamelsås (om den inte räcker kan mjölk användas).
Strö riven ost över.
Grädda i 225 grader i 25 minuter med formen täckt av aluminiumfolie och ytterligare 15 minuter utan folie.