New York Cheesecake

Här är orginalreceptet på en riktig New York Cheesecake. Vasågod och njut!

 



Räcker till ca 10 (hungriga) personer:
300 g Digestivekex
150 g Osaltat smör
1 dl Strösocker
1 dl Majsmjöl
2 tsk Vaniljsocker
600 g Philadephia ost
2½ dl Kesella 10%
3 Ägg
1 dl Vispgrädde
200 g Vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten.
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i kesella och Philadelphian och vispa krämigt.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.

Fyll smeten över kakbotten.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Servera med till exempel Rårörda blåbär

TIPS!
En klassisk cheesecake spricker gärna när de svalnar, för att motverka detta kan man ställa in en skål med vatten längst ner i ugnen medans kakan gräddas.