Supersmarriga smörgåstårtan

Till mitt kalas i helgen gjorde jag denna fantastiska smörgåstårta. Den gick åt som smör i solsken och vips så var fatet tomt! Precis som det ska vara :)

Personligen så avskyr jag mimosasallad så det kommer ni inte att hitta i denna tårta. Bara godsaker finns här!



För en väldigt stor tårta som räcker till 12-15 personer behöver du ca:
36 skivor jätteformfranska
5 dl vispgrädde
½ burk majonäs
300 g handskalade räkor
½ burk röd stenbitsrom
4 hårdkokta ägg
4 burkar tonfisk i vatten
salt och peppar

dekoration
sallad i kruka
gul och röd paprika
nätmelon
brieost
röda vindruvor
apelsiner

Gör såhär:

Skär bort kanterna på alla brödskivor och lägg ut tolv av dem som ett första lager.
Vispa upp all vispgrädde och blanda ner majonäsen.
Mosa de hårdkokta äggen och blanda med räkor och rom.
Rör ner lite gräddmajonäs i taget tills det får rätt konsistens.
Smeta ut räk-blandningen på brödlagret och lägg sedan på tolv kantfria brödskivor till som ett tak.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med gräddmajonäs tills det får en bra och krämig konsistens.
Smeta ut tonfiskröran på det andra brödlagret, salta och peppra lagom.
Lägg på de tolv sista kantfria brödskivorna och täck hela tårtan med den gräddmajonäs som finns kvar.

Nu börjar det roliga, dekorationen!
Lägg salladsblad över kanterna så att det täcker tårtan.
Sedan är det bara att gå lös med dekoratinerna som man vill ha det!
För att få såna där tjusiga apelsinvirvlar skär man apelsinen i tunna skivor och gör ett snitt genom nästan hela skivan. Så att den bara hålls ihop av skalet på ena sidan.
Sedan vrider man båda halvorna åt olika håll och lägger på tårtan.

Lätt som en plätt!