Apelsingryta

Här är en riktigt het värmande höstgryta, med liite smak av apelsin! Smaskens!



Till ca 4 portioner behöver du:
500 g färsk skinka eller picnicbog
2 msk soja
1 gul lök
1 röd paprika
1 dl koncentrerad apelsinjuice
3 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk ingefära
½ tsk malen kardemumma
1 msk potatismjöl


Gör såhär:
Strimla köttet och blanda det med sojan.
Skala och hacka löken samt kärna ur och strimla paprikan.
Koka upp apelsinjuice, vatten, kalvfond, vinäger och kryddor.
Lägg i löken och låt koka någon minut.
Lägg i köttet och paprikan och låt grytan koka ca 10 min.
Blanda potatismjölet med lite kallt vatten.
Häll i redning och låt grytan koka upp.

Servera med ris och sallad.