Italienska Biscotti



Det här behövs till ca 30 st:
100 g skalade pistagenötter
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1-2 droppar rom essens
1 krm salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mandelmassa i bitar




Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.



Hacka skalade pistagenötter grovt.
Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke.
Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och rom essens.



Blanda mjöl, mandelmassan och bakpulver och rör ner i smeten.





Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum och rör ihop med den andra smeten,
 tillsätt nötterna och rör ihop till en deg.



Forma två längder på bakplåtspapper och grädda i 35 minuter.
Skär i skorpor efter att längderna svalnat lite.



Rosta mandelskorporna igen på svag värme så blir de extra krispiga ca 25 minuter på 120 grader.
Ta ut mandelskorporna och låt dem svalna.
Förvara skorporna i lufttät burk.