Frukt & Bär, Mousse & Pannacotta gelatinblad, grädde, hallon, maräng, mjölk, passionsfrukt, strösocker, vanilj, vaniljstång, vispgrädde, äggula

Vaniljpassion

Här Sandro har du receptet på efterrätten vi mumsade på i fredags :)
Den tog ett tag att göra eftersom den ska stå i kylen och stelna.. Men annars var den inte så värst komplicerad :D



Receptet räcker till ca 4 personer


Vaniljpassion:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
½ vanlijstång (jag hittade ingen när jag var i affären så jag tog 1 tsk vaniljsocker istället :S)
3 gelatinblad
4 passionsfrukter (jag tog 6 eftersom de var små och I love passionsfrukt)
5 äggulor
1½ dl ströocker

Marräng:
2 äggvitor
1½ dl strösocker

Garnering:
Passionsfrukt
Hallon
Marräng

Gör såhär:
Blanda grädde och mjölk i en kastrull.
Snitta vaniljstången på längden och lägg i den i gräddmjölken.
Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
Ta upp vaniljstången och skrapa ur vaniljkornen ner i blandningen.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca fem minuter.
Dela passionsfrukterna och skrapa ur dem i en finmaskig sil.
Pressa (passera) fruktköttet så att saften pressas ur- ca 1 dl saft ska det bli.

Vispa ihop äggulor och socker i en bunke.
Vispa ner gräddblandningen i äggulorna.
Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme tills smeten har tjocknat.
FÅR INTE KOKA! Rör rör rör så att det inte kokar!!
Häll över allt i en skål, krama up gelatinbladen och rör ner dem i blandningen tills de smälter.

Ta 1½ dl av vaniljkrämen och blanda ut med passionsfruktsjuicen.
Fördela vaniljkrämen i fyra glas/skålar.
Ställ dem kallt så att de börjar stelna i ca 15 minuter.
Skeda på passionsfruktskrämen.
Ställ kallt och låt stelna.

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna i en bunke på låg hastighet i ca 3 minuter, därefter på hög hastighet och tillsätt sockret lite i taget efterhand.
Vispa tills massan blir blank och formar toppar.
Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda nederst i ugnen i ca 30 minuter.
Sänk sedan värmen till 100 grade och grädda i 30 minuter till.

Servera vaniljpassionerna kalla och toppa med passionsfrukt, hallon och marrängen.