Frukt & Bär, Korv & Skinka, Ris & Spannmål, Soppor & Såser chorizo, cous cous, couscous, grönsaker, ingefära, korv, matyoghurt, peppar, päron, salt, svartpeppar, vatten, yoghurt

Cous cous fräs med korv och päronsås

Nämen goddagens!

Idag har varit en lat dag..fast ändå inte.
Var en sväng till Stinsen med Sandro och Cattis och letade födelsedagspresent.
Sedan bar det av mot Willys där jag storhandlade. Börjar bli fattig nu :(
Annars har jag mest småplockat här hemma i reklampauserna på TV.
Stor TV-kväll ikväll! Ugly Betty just nu och om ungefär en timme är det dubbeavsnitt av DH,
Jag har laddat upp med middag framför TVn och ska snart äta lite glass med double chocolate chip coockies tror jag.
Sålänge får ni lusläsa recptet på min middag: Cous cous fräs med korv och päronsås. Spännande va? Päronsås liksom. Lite som tsatsiki fast med päron istället för gurka.
Fresh. I like it, känns som sommar :)


Receptet räcker till ca 4 personer


Du behöver:
3 dl vatten
1½ tsk salt
3 dl cous cous
3 kryddiga korvar (typ chorizo)
300 g grönsaksblandning (typ sån där vanlig från frysdisken)
2 krm svartpeppar
2 päron
2 dl matyoghurt
1 tsk mald ingefära (eller färsk riven)

Gör såhär:
Koka upp vattnet med ½ tsk salt. Tillsätt couscous och ta kastrullen av plattan. Låt stå med locka på i ca fem minuter.
Skär korven i strimlor. Fräs den utan matfett i några minuter. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med i någon minut.
Vänd i couscousen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Skala, kärna ur och riv päronen grovt med ett rivjärn.
Blanda päronrivet med matyoghurten. Krydda med resten av saltet, pepparn och ingefäran.
Servera cous cous fräset med såsen, bröd och en sallad :)