Klassiska lökringar

Häromdagen provade jag att göra lökringar här hemma. Har aldrig förut smakat det och det var ju både roligt att äta och dessutom riktigt gott.



Perfekt som snacks vid sidan av eller att dippa i någon mumsig dipsås :)

Receptet räcker till ca 4 personer
Ingredienser:
1 gul lök
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 äggulor
1 ½ dl ströbröd
4 dl matlagningsolja

Gör såhär:
Skär löken i skivor och tryck ut dem till ringar.
Blanda mjöl och salt på ett fat och täck lökringarna helt med blandningen.
Doppa lökringarna helt i äggula.
Täck lökringarna med ströbröd.
Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna. (OBS! Om oljan ryker är den för varm och det kan blir riktigt farligt!)
Lägg lökringarna i oljan och låt fräsa i ca 30 sekunder på varje sida (beroende på hur tjocka de är såklart)
Lägg hushållpapper på ett fat och lägg lökringarna på det så att överflödig olja kan sugas upp.

Enjoy your meal :)




Bilden kommer från: http://www.about-recipes.com/imgrec/305703-DILLYONIONRINGS.jpg