Farmors goda köttfärsgryta

Ikväll blev det Farmors goda köttfärsgryta.. Ja, inte min farmor.. Men någon annans farmor! Den var supergod och verkligen perfekt vardagsmat. Den tar dock nästan två timmar att laga så det är inget snabbkok direkt. Men mycket god husmanskost är det!


Köttfärsgryta för 4 personer

· 800g Potatis

· 500g Nötfärs

· 2 stora Morötter

· 1 Röd Paprika

· 1 liten Gul Lök

· 1 stor Vitlöksklyfta

· 2 Lagerblad

· 2 msk Tomatpuré

· 5 dl krossade Tomater

· 1 L Vatten

· 1 Oxbuljongtärning

· 1 Grönsaksbuljongtärning

· Salt & nymalen Svartpeppar


Gör så här:
Skala och skär potatisen i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Lägg i kallt vatten och ställ åt sidan.
Skala och skiva morötterna, hacka paprikan grovt och löken fint.
Fräs köttfärsen och grönsakerna med lagerbladen och tomatpuréen.
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong.
Låt grytan sjuda på medelvärme i 45 min.
Lägg i potatisen och låt koka ytterliggare 30 min.
Smaka av med salt och peppar.

Bjud ett gott bröd till vid servering!



Receptet kommer från: Kalasgott