Blåbärsmuffins med vaniljcrumble

 
ca 15 st
 
125 g smör
4 1/4 dl + 1 msk vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 ägg
1 1/4 dl mjölk
1 1/4 dl filmjölk
2 dl frysta blåbär
 
Vaniljcrumble:
1 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g rumsvarmt smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Smält smöret och låt det svalna.
 
Blanda 4 1/4 dl vetemjöl med socker och bakpulver.
Vispa ägget fluffigt.
Blanda ner mjölken och filmjölken i det smälta smöret och vänd sedan ner ägget.
Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen och rör till en jämn smet.
 
Blnda blåbär med 1 msk vetemjöl och rör sedan ner dem i smeten. 
Rör bara så att det precis blandas.
 
Klicka upp smeten i muffinsformar, ca halvfyllda.
 
Vispa snabbt ihop ingredienserna till vaniljcrumblen till smulor och strö dem över muffinssmeten i formarna.
 
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 20 minuter, känn med sticka så att de är klara.
Låt dem svalna på ett galler.