Hoisinnnudlar med marinerad nötfärs

 
4 portioner
 
400 g nötfärs
 
Marinad:
3 msk ljus soja
2 tsk sesamolja
1,5 msk strösocker
1 tsk risvinäger
en nypa nymalen svartpeppar
 
250 g äggnudlar
1 rödlök, tunnt klyftad
3 grovrivna morötter
75 g strimlade sockerärter
 
Woksås: 
1 msk ljus soja
1 dl hoisinsås
1-3 msk chilisås, beroende på hur starkt man vill ha det
 
olja att steka i
 
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över färsen.
Blanda väl och ställ åt sidan.
 
Koka nudlarna 1 minut mindre än förpackningens anvisning. 
Skölj dem sedan i iskallt vatten så att kokningen avstannar helt och låt dem rinna av i durkslag.
 
Blanda ingredienserna till woksåsen och ställ åt sidan.
 
Hetta upp olja ordentligt i en wokpanna.
Fräs färsen i pannan i ett par minuter tills den är smulig och genomstekt. 
Tillsätt rödlök och morötter och låt steka med i någon minut.
 
Tillsätt sedan nudlar och sockerärter och fräs ytterligare en minut.
Häll på woksåsen och vänd runt så att allt blandas.
Servera genast.