Olivias hallontårta

 
15 stora bitar
 
5 lager tårtbotten
1,5 dl marsankräm
1 dl hallonmarmelad
2 dl vispgrädde
200 g frysta hallon
100 g färskost
1 dl florsocker
 
Garnering:
Vispad grädde
Färska hallon
Strössel
 
Förbered marsankrämen och låt den stå kallt en stund.
 
Vispa grädden till hallonfyllningen ganska fast.
Blanda hallon, florsocker och färskost.
Vänd ner hallonblandningen i den vispade grädden.
Ställ hallonfyllningen kallt tills det är dags att montera tårtan.
 
Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred hallonmarmelad över hela botten, nästan ända ut i kanterna.
Lägg på ytterligare en botten och bred på marsankrämen.
Lägg på ytterligare en botten och bred på hälften av hallonfyllningen.
Gör likadant med ytterligare ett lager hallonfyllning.
Avsluta med en tårtbotten med den slätaste sidan uppåt.
Stick 3-4 sugrör eller grillpinnar som är lika höga som tårtan, så att bottnarna håller sig på plats.
 
Vispa grädden till garneringen. 
Här kan man göra som man vill men jag brukar breda ett tunt lager med grädde över hela tårtan.
Ställ tårtan kallt en stund.
Bred ytterligare ett tunt lager grädde på tårtan och ställ kallt en stund till.
Sedan är det bara att gå loss med garneringen. 
Spritsa eller bred på resterande grädde i något fint mönster och toppa med färska hallon och strössel.
 
 
#1 - - Beatrice Jakobsson - Fotograf :

Mums vad gott det ser ut att vara! :)