Curryräkor med ris

 
4 portioner
 
200 g skalade räkor
1/3 purjolök
125 g broccolibuketter
½ röd paprika
1 msk neutral olja
1-2 rivna vitlöksklyftor
1 m sk curry
4 dl grädde
1 dl vatten
½ dl mango chutney
salt
 
3 dl ris
 
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
 
Låt räkorna rinna av om de varit frysta eller legat i lake.
Skär purjolök, broccoli och paparika i ungefär lika stora bitar.
 
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs alla grönsaker i curry och vitlök på medelvärme tills de mjuknat något.
Häll på grädde, vatten och mango chutney.
Låt alltsammans sjuda ca 3 minuter.
Vänd ner räkorna och smaka av med salt.
 
Servera räkgrytan tillsammans med det nykokta riset.
#1 - - Angelica Wåhlin:

Vad gott!