Banankaka med brynt smör

 
ca 10 bitar
 
125 g smör
3 väl mogna bananer
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
½ tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Bryn smöret (smält och låt puttra tills det slutar puttra, får en brunare färg och doftar nötigt, var försiktig så det inte bränns!) och ställ det åt sidan.
 
Mosa bananerna i en skål.
Tillsätt äggen och vispa till en fluffig smet.
Rör ner socker, muscovadosocker och vaniljpulver.
Vispa ihop smeten ordentligt och tillsätt sedan det brynta smöret under omrörning.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt och vänd försiktigt ner detta i banansmeten.
 
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter.
Känn med en provsticka om den är färdig.
 
Låt kakan svalna under bakduk innan den skärs upp i skivor.