Dammsugarrutor

 
ca 20 rutor
 
Sockerkaka:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Botten:
10 dl sockerkaka
2 dl florsocker
5 msk kakao
300 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
3/4 dl punsch
 
Garnering:
300 g grön marsipan (annan färg på marsipan går förstås också bra)
50 g hackad mörk choklad
 
Börja med att göra sockerkakan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt vispa.
Tillsätt vattnet.
 
Blanda ihop vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
Sikta och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Låt den svalna i formen innan den stjälps upp och får kallna helt.
 
Klä sedan en form, ca 35x35 cm med bakplåtspapper. 
Smula ner sockerkakan i en matberedare.
Sikta i florsocker, och kakao och tillsätt sedan smör, vaniljsocker och punsch.
Kör till en jämn smet som du trycker ut i formen och låt sedan kakan stelna i kylskåp i minst 1 timme.
 
Lyft upp kakan med bakplåtspappret.
Kavla ut marsipanen lika stor som kakan och lägg den ovanpå kakan. 
Smält chokladen och spritsa eller ringla den över marsipanen och låt det stelna.
 
Ställ kakan i kylskåp fram till servering, skär den i bitar om ca 5x5 cm.