Tacogratäng

 
4 portioner
 
1 gul lök
500 g köttfärs
1 påse taco kryddmix (eller hemgjord kryddmix)
1 burk (ca 200g) salsa
2 dl creme fraiche
1 tub (275g) mjukost med paprikasmak
1 röd paprika
1 dl riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader.
 
Finhacka löken och fräs på den i en stekpanna tillsammans med köttfärsen tills det fått fin färg.
Rör ner kryddmix och salsa och låt puttra ihop i någon minut.
Häll över tacofärsen i en ugnsfast form.
Blanda creme fraiche och mjukost och bred det över färsen i formen.
Skär paprikan i mindre bitar och strö över ostblandningen.
Toppa med riven ost och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter tills osten smält och har fått fin färg.
 
Servera gratängen med en god sallad och en klick guacamole.