Spaghetti med köttfärssås Jersey Style

(null)

6 portioner
 
2 gula lökar, fint hackade
5 vitlöksklyftor, fint hackade
1 msk olivolja
500 g nötfärs
250 g salsiccia
1 grön paprika, grovt hackad
200 g färska champinjoner, grovt hackade
1 burk (400 g) passerade tomater
1 burk (400 g) krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 färsk tomat, grovhackad
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1,5 tsk torkad timjan
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk farinsocker
2 lagerblad
1 msk balsamvinäger
 
Till servering:
6 portioner kokt spaghetti
Finriven parmesanost
Färsk persilja
 
Fräs löken och vitlöken i olivolja tills den blivit mjuk och lite gyllenbrun.
Tillsätt nötfärsen och innehållet från salsicciakorvarna (dvs. ta bort korvskinnet och använd bara själva innanmätet på korven) och låt fräsa med tills köttet är genomstekt.
Tillsätt paprika och champinjoner och fräs med tills all vätska kokat bort.
Häll på resten av ingredienserna, rör om ordentligt och låt sjuda på låg värme i ca 1 timme, rör om lite då och då.
 
Strö färsk persilja och riven parmesanost över såsen precis innan du serverar den med nykokt spaghetti.