Baconsoppa med citrongräddfil

 
4 portioner
 
1 paket bacon
1 gul lök
4 stora potatisar
4 morötter
1 palsternacka
en liten bit rotselleri
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1/2 dl finhackad bladpersilja
 
Citrongräddfil:
2 dl gräddfil
2 tsk finrivet citronskal
salt och peppar
 
Skär eller klipp baconet i bitar.
Hacka löken.
Fräs lök och bacon i desse get fett i en stekgryta.
Skala potatis, morot, palsternacka och rotselleri.
Skär rotfrukterna i tärningar och rör ned dem i baconet tillsammans med vatten och buljongtärningar.
Låt soppan koka tills rotfrukterna är mjuka, ca 15 minuter.
Strö över persilja.
 
Blanda gräddfil och citronskal i en skål och smaka av med salt och peppar.
 
Servera soppan med citrongräddfilen och ett gott bröd.