Svampfylld cannelloni

 
4 portioner
 
250 g färska lasagneplattor (6 st)
4 dl tomatsås
1,5 dl riven ost
 
Svampfyllning:
300 g färska champinjoner
1/2 finhackad gul lök
1 tsk torkad rosmarin
1 msk smör
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar
2 dl crème fraiche
100 g chèvreost
 
Stek svamp, lök och rosmarin i smör under omrörning utan att det tar färg, ca fem minuter.
Tillsätt vitlöken mot slutet och salta och peppra.
Blanda svampen med crème fraiche och hackad chèvre.
Fördela blandingen på pastaplattorna, rulla ihop och lägg dem i en smord, ugnsform med skarven nedåt.
Häll på tomatsås och strö över ost.
Gratinera i övre delen av ugnen i ca 20 minuter.
 
Servera cannellonin med en grönsallad och nymalen svartpeppar.