Svampbollar med dillsås och potatis

 
4 portioner
 
Svampbollar:
1 gul lök
500 g färska champinjoner
1 msk olivolja
3 dl valnötter
3 msk majsstärkelse
2 tsk kinesisk soja
2 tsk torkad salvia
salt och peppar
 
Dillsås:
2 dl vatten
2 dl naturell yoghurt
1 msk majsstärkelse
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl finhackad dill
salt och peppar
 
800 g potatis
 
Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten. 
 
Börja sedan med svampbollarna genom att finhacka löken och champinjonerna.
Fräs lök och svamp i oljan tills det har släppt all sin vätska och fått lite färg.
Mixa under tiden valnötterna till ett fint mjöl i en matberedare.
Skrapa ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en hyfsat slät smet.
Skrapa sedan ner smeten i en skål och blanda ner majsstärkelse, soja, salvia, salt och peppar.
Rulla smeten till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
 
Gör sedan dillsåsen genom att vispa ihop vatten, yoghurt och majsstärkelse i en kastrull.
Koka upp såsen under omrörning och vispa ner buljongtärningen.
Låt sjuda tills såsen tjocknar något.
Ta kastrullen från värmen och rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
 
Servera svampbollarna med dillsås och kokt potatis.