Rainbow cheesecake

 
10-12 bitar
 
300 g Digestivekex
150 g Osaltat smör
1 dl Strösocker
1 dl Majsmjöl
2 tsk Vaniljsocker
600 g Philadephia ost
2½ dl Kesella 10%
3 Ägg
1 dl Vispgrädde
200 g Vit choklad 
Hushållsfärg i olika färger
 
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 
Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. 
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. 
Häll i kesella och Philadelphian och vispa krämigt.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. 
Tillsätt äggen och vispa väl. 
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen och rör ner den i smeten.

 

Dela upp smeten i fyra olika skålar och droppa ett par droppar karamellfärg i varje (olika färger i varje skål) och rör ordentligt tills färgen är jämn.

Sleva upp smeten över kakbottnen.

Börja med en färg och sleva upp en sked av den färgen mitt på kakbottnen.

Ta sedan nästa färg och klicka ut mitt i den förra smetklicken.

Fortsätt på samma sätt med resten av smeten i omgångar tills all smet är islevad.

Grädda kakan i 30 minuter. 
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. 
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

TIPS!
En klassisk cheesecake spricker gärna när de svalnar, för att motverka detta kan man ställa in en skål med vatten längst ner i ugnen medans kakan gräddas.

 
#1 - - Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!