Vegoburgare på halloumi med hamburgerdressing

 
4 portioner
 
2 paket halloumi
500 g zucchini
1 tsk salt
4 ägg
2 dl ströbröd
chiliflakes 
smör till stekning
 
Dressing:
1 dl majonnäs
2 msk finhackad saltgurka
2 msk gul senap
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
 
Tillbehör:
Hamburgerbröd
Sallad
 
Riv ner osten i en bunke och riv ner zucchinin på en tallrik.
Strö salt över zucchinin och låt det stå i ca 5 minuter.
Lägg sedan zucchinin i ett kaffefilter eller linneduk och pressa ur vätskan.
Vänd sedan ner zucchinin i skålen med ost.
Knäck ner äggen och rör ner ströbröd.
Smaka av med salt (om det behövs mer) och chiliflakes.
Forma smeten till 4 biffar och stek dem försiktigt i smör, var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.
 
Servera burgarna som en hamburgare med pommes frites eller en god sallad till.