Krämig tryffelpasta med karamelliserad lök och råhyvlade champinjoner

 
4 portioner
 
4 portioner färsk pasta
1 dl syrad grädde
1 tsk vit tryffelolja
salt och peppar
2 gula lökar
2 msk smör
2 tsk strösocker
salt
 
250 g färska skogschampinjoner
färsk sommartryffel
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Skala och strimla löken.
Bryn den lätt i smör i en het panna.
Sänk värmen och krydda med salt och socker och låt småputtra tills vätskan kokat in och löken blivit mjuk.
Häll på grädde och smaka av med tryffelolja.
 
Häll av vattnet från pastan och blanda ner löksåsen och smaka av med salt och peppar.
 
Skiva champinjonerna tunt, tunt (gärna med mandolin) och riv tryffeln fint.
 
Servera pastan toppad med champinjoner och tryffel.