Huevos y frijoles med chorizo

 
4 portioner
 
250 g mixade bönor
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
300 g chorizo
Lite olja att steka i
1 förpackning finkrossade tomater (á ca 400 g)
1 förpackning majskorn (á 150 g)
1 tsk malen spiskummin
salt och peppar
1 ask bladpersilja (á 20 g)
4 ägg
 
Sätt ugnen på 225°C.
 
Skala och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och hacka chilin.
Skär chorizon i slantar.
Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
 
Fräs chorizo, vitlök och chili i lite olja i en gryta (gärna en som kan stå i ugn).
Tillsätt de krossade tomaterna och koka upp.
Bönmix och majskornen med sitt spad.
Värm upp under omrörning och smaka av med spiskummin, salt och peppar.
Grovhacka persiljan och blanda ner hälften av den i bönröran.
Gör fyra fördjupningar i böngrytan och knäck i äggen. 
Sätt in i ugnen i 8-10 minuter
 
Garnera med resten av persiljan innan servering.