Citronfromage med hallon och chokladtryffel

 
2 portioner
 
2 gelatinblad
1 citron
2 ägg
2 msk + 2 msk strösocker
1 dl turkisk yoghurt
2 dl färska hallon
 
Garnering:
Florsocker
2 chokladtryfflar
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca fem minuter.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Finriv citronskalet och pressa ur saften (ca 1/2 dl)
Värm saften och skalet i en kastrull på svag värme.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.
 
Separera äggvitorna i två olika bunkar.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt under tiden 2 msk socker så att det blir en blank och fin smet.
 
Vispa äggulorna tillsammans med 2 msk socker till en ljusgul, fluffig smet. 
Blanda ner yoghurt och citronsaft i äggulesmeten och rör ner hälften av äggvitan.
Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitan i smeten.
 
Fördela hälften av hallonen i botten på glas eller skålar .
Fyll på med citronfromage.
Låt stelna i kylskåp i minst en timme innan servering.
 
Garnera med hallon och pudra florsocker över innan servering.
Servera med en chokladtryffel.