Linsbolognese

 
4 portioner
 
1 gul lök
1 morot
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk konsterverade körsbärstomater
1 dl torkade röda linser
3 dl vatten
1 tsk strösocker
salt och peppar
 
Till servering:
350 g valfri pasta
1 msk smör
50 g riven parmesanost
 
Finhacka löken och skala och tärna moroten.
Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olja.
Tillsätt morot och stek i ytterligare några minuter.
Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med i någon minut.
Häll på tomater, linser, vatten och socker.
Rör om ordentligt och låt såsen puttra i ca 10 minuter. 
Smaka av med salt och peppar.
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Rör ner en klick smör och vänd sedan ihop pastan med såsen.
 
Servera med nyriven parmesanost och en god sallad.