Grillad rostasfilé med krämig färskpotatissallad

 
 
4 portioner
 
600 g rostasfilé
olivolja, salt och peppar
 
500 g färskpotatis
2 morötter
3 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk riven pepparrot
salt och peppar
 
Sätt igång grillen.
Pensla köttet med lite olivolja och krydda sedan med salt och peppar.
 
Skala potatis och morötter och skär dem i 1x1 cm stora bitar.
Koka dem försiktigt i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka.
Vispa upp creme fraichen tills den blivit fluffig.
Vispa ner senap och pepparrot och rör sedan försiktigt ner rotfrukterna.
Smaka av med salt och peppar.
 
Grilla köttet tills det har en innertemperatur på ca 60°C.
Låt köttet vila i invirat i folie i ca 15 minuter innan det skärs upp och serveras.
 
Servera köttet med potatissalladen och en god sallad.